maandag 10 november 2014

Nivea Sensitive Dag & Nacht Creme


Ik gebruik deze dag en nacht creme nu al een tijdje en heb ze daarom ook goed kunnen testen. Dit is de 1e keer dat ik gezichtsverzorging review en ik moet zeggen dat ik het best een beetje moeilijk vind maar ik doe mee best. Ik heb het over de Sensitive lijn van Nivea ik kreeg deze een poosje terug van mijn werk om uit te proberen. Ik was 1 setje voor een van de medewerkers en omdat ik best een gevoelig huidje heb kreeg ik het pakketje, echt super lief. 

Dit zijn de cremes waar ik het over heb de verpakking is niet heel interessant. Vind de verpakking er wel mooi clean uitzien. Deze cremes bevatten geen parfum, kleurstoffen en parabenen absoluut een pluspunt. Ik heb last van eczeem onder mijn ogen en in mijn hals daarom is het beter als de creme niet teveel 'rommel' bevat.


Dit zegt Nivea over de dagcreme
NIVEA Sensitive Dagcrème vermindert effectief de 3 tekenen van een gevoelige huid: 
1. Roodheid 2. Trekkerigheid 3. Droogheid

De verzorgende formule verrijkt met Zoethoutextract en Druivenpitolie:
  • Kalmeert huidirritaties en vermindert roodheid zichtbaar
  • Verzacht direct het onaangename gevoel van trekkerigheid
  • Hydrateert intensief en ondersteunt de natuurlijke weerstand van de huid tegen irritaties
  • De formule met SPF 15 beschermt tegen zonstraling en vroegtijdige huidveroudering
  • Is zeer zacht, wordt snel geabsorbeerd, is PH-neutraal en bevat geen parfum, kleurstoffen en parabenen
Dit zegt Nivea over de nachtcreme
NIVEA Sensitive Nachtcrème vermindert effectief de 3 tekenen van een gevoelige huid: 
1.Roodheid 2. Trekkerigheid 3. Droogheid

De verzorgende formule verrijkt met Zoethoutextract en Druivenpitolie:
  • Kalmeert huidirritaties tijdens de nacht en vermindert roodheid zichtbaar
  • Verzacht direct het onaangename gevoel van trekkerigheid
  • Hydrateert intensief en versterkt de huidbarrière
  • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid gedurende de nacht en geeft de huid ’s ochtends een ontspannend gevoel
  • Is zeer zacht, wordt snel geabsorbeerd, is PH-neutraal en bevat geen parfum, kleurstoffen en parabenen
Ingrediënten

Dagcreme
  • Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Methylpropanediol, Tapioca Starch, C12-15 Alkyl Benzoate, Dicaprylyl Ether, Sodium Phenylbenzimidazole Sulfonate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Hydrogenated Coco-Glycerides, Octyldodecanol, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Vitis Vinifera Seed Oil, Panthenol, Glyceryl Glucoside, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Sodium Stearoyl Glutamate, Sodium Chloride, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Piroctone Olamine
Nachtcreme
  • Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Methylpropanediol, Butyrospermum Parkii Butter, Ethylhexyl Stearate, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Coco-Glycerides, Cocoglycerides, Panthenol, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Vitis Vinifera Seed Oil, Glyceryl Glucoside, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexylglycerin, Trisodium EDTA, Sodium Carbomer, Phenoxyethanol
Conclusie
De beschrijvingen van de cremes zijn haast hetzelfde logisch aangezien het bij de zelfde lijn hoort. Het ziet er allemaal heel goed uit. Het moet de huid kalmeren en verzachten. Ook staat erbij dat het snel in de huid trekt.

Ik moet zeggen dat de creme helemaal niks voor mijn eczeem doet het zorgt niet dat het minder word maar het irriteert ook niet dus dat is prima. Nivea zegt dat deze creme snel intrekt maar dat is dus echt absoluut niet waar de cremes zijn beide erg vet en het duurt lang voordat het ingetrokken is. Ik moet zeggen dat ik dat voor de nachtcreme geen ramp vind maar de dagcreme is zo vet dat me gezicht wat viezig aanvoelt. Dat vind ik dus wel een nadeel aan de andere kant als je huid erg droog is is dit natuurlijk wel fijn. Jou huid heeft dan net wat meer hydratatie en verzorging nodig. Ik heb alleen eczeem wat droog is maar derest van mijn gezicht is niet droog. Zelfs een beetje vet dus deze creme maakt mijn huid nog iets vetter. De creme hydrateerd mijn huid goed en mijn huid voelt lekker zacht aan. Ook bevat de dagcreme spf 15 wat weer een voordeel is. Mijn mening is dus verschillend ik ben tevreden maar mijn zoektocht naar de perfecte dag en nacht creme is nog niet afgelopen. De nachtcreme is echt prima maar de dagcreme is echt te vet voor mijn huid. De creme is wel prettig voor een gevoelige huid en droge huid heb je net als mij een vet huidje dan kan je deze beter skippen. Ik hoop dat jullie een beetje een duidelijk beeld hebben gekregen.

De creme kost 7.99 per stuk en is regelmatig in de aanbieding. Je kunt deze cremes bij alle drogisterijen kopen en sommige supermarkten hebben hem zelfs.

Groetjes, Farah




9 opmerkingen:

  1. Dit klinkt als best wel een goed product voor mijn huid! Ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hij is fijn enige nadeel dat het lang duurt voordat hij intrekt! X

      Verwijderen
  2. Jammer dat de creme zo vet is! Dat vind ik zoo vervelend. Vooral bij een dagcreme..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede review! Ik hou helemaal niet van cremes die vettig blijven dus het is niks voor mij haha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Aah ja ik snap je precies! Bij mij was hij ook erg vet en hij deed echt niks voor mn droge huid helaas:( Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb de dagcrème weleens geprobeerd, maar het duurt me echt te lang voordat hij ingetrokken is.. En als ik mijn foundation erover aanbreng pakt het niet goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik deze nu ook. Idd last van een glimhoofd. Nu weer op zoek naar een andere dagcreme. Nachtcreme vind ik nog wel prima! Het blijft een zoektocht...

    BeantwoordenVerwijderen