vrijdag 10 oktober 2014

De Gewoon Nederlands Tag

Ik zag deze tag voorbij komen op het youtube kanaal van Elise Joanne. Ik moest zo lachen om de vragen dus wilde deze tag ook graag voor jullie invullen. De tag bestaat uit 12 vragen en moest eerlijk gezegd om sommige echt heel lang nadenken. 


1. één of meer koekjes bij de thee?

Ik ben allergisch voor Gluten dus mag helaas geen koekjes eten. Voordat ik dit wist at ik wel meer als één koekje bij de Thee. Ik kon zo een hele verpakking opeten haha.


2. Wat is je favoriete stamppot?

Wij eten thuis niet vaak stamppot. Maar dan kies ik toch voor Hutspot. 


3. Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Sinterklaas, als kind vond ik dit ook prachtig. De buurman kwam gooide altijd pepernoten naar binnen rende dan snel weg en ging op de achterdeur kloppen. Wij dachten altijd dat het echt een zwarte piet was. Toen we niet meer in Sinterklaas geloofden legde mijn ouders uit hoe hij dat altijd deed. Echt super grappig.


4. Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

Ik denk dat ik dan kies voor een plekje in Amsterdam Noord aan het IJ waar je de hele stad al ziet. Het is zo een verschil in Noord is het rustig en daar is het echt heel druk. Vind het altijd wel fijn om daar te zitten.


5. Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.

Ik kan het helaas niet nadoen omdat dit geen filmpje is. Ik vind Haags echt heel erg grappig klinken. Ik moet daar altijd zo om lachen. Zelf praat ik nogal Amsterdams dus het nadoen vind ik ook erg moeilijk.


6. Welk woord is voor jou typisch Nederlands?

Dit vind ik echt hele moeilijke.. Ik ga dan voor Inderdaad dat wordt zo vaak gezegd. Of het echt typisch Nederlands is weet ik niet eigenlijk.


7. Welke typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

Om 8 uur een kopje koffie drinken. Ik moet daar altijd zo om lachen zelf drink ik geen koffie. Maar mijn ouders hoeven eerder op de avond ook echt geen kopje. Slaat nergens op natuurlijk.


8. Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.


9. Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

Etos, ik werk hier met veel plezier. En vind de winkels er mooi en strak uitzien. En ik ben gek van Beauty dus het verbaasd me niet dat het een drogisterij is waar ik voor kies. 


10. Wie vind jij die leukste BN'er?

Ik vind veel BN'ers leuk. Maar ga dan toch Geer en Goor ik moet altijd zo erg lachen om hun. Ook als ze die oudere helpen met die opmerkingen nou nou nou.


11. Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?

Glennis Grace - Afscheid echt een prachtig jank liedje! Ik vind pak maar m'n hand van Nick & Simon ook erg mooi. 


12. Haring? Ja of nee?

Ik heb dit nog nooit gegeten oh wat ben ik eigenlijk een neppe Nederlander he? Nee ik zou het echt niet weten ik hou niet van vis. Dus denk dat ik het niet lekker vind. 


Als je deze tag overneemt laat het dan even weten
Ben erg benieuwd naar jullie antwoorden :)

3 opmerkingen:

  1. Leuke tag! Dat van de koffie om 8 uur herken ik wel. Mijn ouders deden dat ook altijd! En de gezegde van jou is ook die van mij! En zelf heb ik geen "typisch nederlands woord" maar wel een typisch amsterdam woord, namelijk mijn stopwoord waar ik om bekend sta op mijn werk. Als ik ziek ben geweest of na een vakantie zeggen mijn collega's altijd dat ze mijn "attenooije" gemist hebben! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha dit blijft een leuke tag! Geer en Goor blijven leuk!

    BeantwoordenVerwijderen