donderdag 9 oktober 2014

Altijd al willen weten wat voor huid je hebt?

Mijn lieve vriendin en collega Kelly is schoonheidsspecialiste, visagiste en volgt nu de kappersopleiding op de kappersacademie in Amsterdam. Ze heeft heel veel verstand van bijna alles wat met beauty te maken heeft. Toen ik haar vroeg of ze wat voor de blog wilde schrijven vond ze dat super leuk! En ik ook :). Hier een aantal tips en trucs om erachter te komen wat voor huidtype je hebt. Hoop dat jullie het leuk vinden.

Altijd al willen weten wat voor huid je hebt?

Hier een paar tips en trucs waar je op moet letten om daar achter te komen.

Voel of de voorhoofd, kin, neus en de wangen vet zijn.

Heb je veel last van puistjes?

Word de huid snel rood als je er even in knijpt of van kou naar warmte gaat?

Trekt de huid als je onder de douche vandaan komt?


Voelt de huid nou helemaal vet aan op alle plekken van het gezicht en heb je overal last van kleine puistjes of mee-eters dan is dit vaak een vette huid. Deze huid zou je een keer in de week goed kunnen scrubben met een peeling en een juiste reiniging voor een vette huid.


Voelt de huid juist trekkerig aan na het douchen en word de huid snel rood als de temperatuur veranderd dan is dit vaak een gevoelige droge huid en is de opperhuid wat dunner en heeft het meer verzorging nodig. Gebruik hier een rijk voedende crème voor en bescherm deze huid goed tegen de winter kou en zomer zon. Gebruik bij deze huid nooit een scrub/peeling.


Voelt de huid zacht en is gaaf en fris van kleur is dit een normale huid. Hierbij kan de neus en kin ook een beetje vet zijn en soms last van kleine mee-eters. Deze huid heeft natuurlijk ook verzorging nodig. Reinig de huid goed en gebruik een lekkerdere hydraterende crème.


Heeft de huid nou last van alle drie de hierboven genoemde factoren heb je te maken met een gecombineerde huid. Vaak is de T-zone vet en de wangen normaal of droog. Gebruik hier dan ook echt goeie reiniging en een scrub een keer in de week maar houd dan rekening met de wangen. 


Gebruik altijd een reiniging 's morgens en 's avonds. Goed verzorgende dag crème en een herstellende nacht crème. Eventueel zou je tijdens de reiniging nog een tonic na kunnen gebruiken of een miccilair water. Een peeling/scrub 1 keer in de week aangepast welk huid type je hebt. Een masker is voor extra voeding en altijd lekker om een heerlijke meiden dag mee te houden!


Kusjes Kelly

3 opmerkingen:

 1. En als je ik nou alleen de bovenste 2 heb? Wat dan? Leuk artikel xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je een gecombineerde huid. Het kan zijn dat je wangen dan droog zijn of normaal. En de T zone vet! Ik heb zelf een gecombineerde huid een vette t zone en droge wangen xx

   Verwijderen
 2. Als ik alles zo bekijk heb ik een normale huid. Bedankt voor je duidelijke uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen